Kawa ziarnista Kimbo

kawa ziarnista Kimbo Espresso Bar Top Flavour 1kg

Kimbo Espresso Bar Top Flavour 1kg

100% arabika / wysoki stopień palenia / średnia zawartość kofeiny

Zobacz produkt
kawa ziarnista Kimbo Espresso Bar Extra Cream 1kg

Kimbo Espresso Bar Extra Cream 1kg

50% arabika, 50% robusta / średni stopień palenia / średnia zawartość kofeiny

Zobacz produkt
kawa ziarnista Kimbo Espresso Bar Prestige 1kg

Kimbo Espresso Bar Prestige 1kg

80% arabika, 20% robusta / wysoki stopień palenia / średnia zawartość kofeiny

Zobacz produkt
Kimbo Espresso Bar Extreme 1kg

Kimbo Espresso Bar Extreme 1kg

100% arabika / wysoki stopień palenia / średnia zawartość kofeiny

Zobacz produkt
kawa ziarnista Kimbo Aroma Gold 1kg

Kimbo Aroma Gold 1kg

100% arabika / średni stopień palenia / średnia zawartość kofeiny

Zobacz produkt

Dla kogo kawa ziarnista Kimbo?

Dzień bez małej czarnej to dla wielu ludzi coś nie do pomyślenia i jest podstawą dobrze rozpoczętego dnia. Kawa towarzyszy ludziom od tak dawna, że stała się niemal codziennym rytuałem niezależnie od tego w jakim kraju i na jakim kontynencie mieszkamy lub jaką religię wyznajemy. Pierwsze dowody pokazują, że nasiona kawowca były wykorzystywane już około tysiąca lat przed naszą erą. Od tamtego czasu przygoda z kawą trwa w najlepsze i powstało mnóstwo metod przyrządzania kawy.

Z czego słynie kawa Kimbo?

Kawa Kimbo jest dla tych osób, które doceniają smak i aromat kawy. Kawa ta powstaje z dokładnie wyselekcjonowanych ziaren kawy, które pochodzą z najlepszych odmian drzew i krzewów kawowca z gatunku arabika. Plantacje tej kawy znajdują się w regionach świata, w których kawowiec może wyciągnąć z powietrza, wody i słońca najwięcej smaku i aromatu. Arabica charakteryzuje się intensywnym aromatem i optymalną zawartością kofeiny, dlatego jest idealna do sporządzania espresso. Ziarnista kawa Kimbo charakteryzuje się lekko wyczuwalną nutą czekolady i karmelu, uzyskiwaną w sprecyzowanym sposobie jej palenia, w trakcie którego otrzymujemy kawę średnio paloną. Ta metoda powoduje, że kawa nie jest zbyt gorzka ani zbyt kwaśna. Palenie kawy ma również wpływ na zawartość kofeiny. Kawy palone krótko mają wysoką jej zawartość, kawy palone długo niską, kawy takie jak Kimbo (średnio palone) kofeiny mają w sam raz.

Aromatyczna i zarazem gustowna

Kawa ziarnista Kimbo zachowuje długo swój aromat zamknięty w ziarnach, i uwalnia go dopiero podczas parzenia. Dzięki możliwości samodzielnego mielenia kawy, możemy dodatkowo dopasować jej moc i aromat do naszego gustu. Wysoka jakość kawy Kimbo potwierdza fakt, że jest ona produkowana w kraju, który ma niezmiernie długą tradycję parzenia i przyrządzania kawy. Nikogo nie powinien dziwić fakt, że są to Włochy.