40% arabika, 60% robusta / średni stopień palenia / wysoka zawartość kofeiny
Zobacz produkt60% arabika, 40% robusta / średni stopień palenia / wysoka zawartość kofeiny
Zobacz produkt80% arabika, 20% robusta / średni stopień palenia / średnia zawartość kofeiny
Zobacz produkt100% arabika / średni stopień palenia / niska zawartość kofeiny
Zobacz produktZastanawiacie się nad wyborem dobrej kawy? Interesującą propozycję dla wszystkich miłośników tego trunku może stanowić ziarnista kawa Lucaffe.
Włoskie palarnie kawy słyną z produktów wysokiej jakości i starannej selekcji ziaren. Marka Lucaffe, chociaż jest stosunkowo młoda, zdążyła już zapracować na swoją renomę na świecie i zdobyć swoich miłośników. Założycielem marki jest Włoch, Giana Venturelli, prawdziwy pasjonat i miłośnik kawy. To on stworzył w 1996 roku palarnię, z której pochodzi kawa Lucaffe: Torrefazione Gian Luca Venturelli w Carponedolo nieopodal miasta Brescia.
Obecnie kawa Lucaffe eksportowana jest z Włoch do czterdziestu pięciu krajów na świecie. Inwestycje w nowoczesne wyposażenie palarni w 2004 roku bardzo usprawniły proces produkcji. Stała się ona bardziej ekonomiczna i wydajna.
Kawa Lucaffe to wysokiej jakości kawa ziarnista, która doskonale sprawdza się w ekspresach automatycznych i kolbowych. Możemy zakupić kawę Lucaffe składającą się w stu procentach z ziaren arabiki, lub też wysokiej jakości mieszanki arabiki i robusty. Kawa Lucaffe jest aromatyczna i delikatna w smaku - bez nadmiaru kwasowości i goryczy. Zazwyczaj posiada średnią lub wysoką zawartość kofeiny, chociaż wyjątek stanowi Lucaffe Mr. Exclusive. Doskonale nadaje się do espresso, może być także serwowana z mlekiem lub bez. W każdym wydaniu będzie smakowała wybornie.
Kawa Lucaffe dostępna jest w funkcjonalnych i szczelnych opakowaniach, które gwarantują, że nie straci swoich walorów i przez długi czas pozostanie świeża. Atrakcyjny design opakowań sprawia, że kawa Lucaffe jest doskonałym pomysłem na prezent. Bez wątpienia warto samemu wyrobić sobie zdanie na temat kawy Lucaffe testując różne jej odmiany.