80% arabika, 20% robusta / średni stopień palenia / średnia zawartość kofeiny
Zobacz produkt80% arabika, 20% robusta / średni stopień palenia / niska zawartość kofeiny
Zobacz produkt50% arabika, 50% robusta / średni stopień palenia / wysoka zawartość kofeiny
Zobacz produktKawa Pellini to ziarnista kawa o średnim stopniu palenia ze stosunkowo niską zawartością kofeiny. W jej składzie znajdziemy 100% kawy Arabica, a dokładniej jest to starannie dobrana mieszanka kilku górskich odmian Arabiki. Sposób i proces produkcji tej kawy został opracowany przez palarnię kawy Pellini pochodzącą z Włoch, która ceniona jest przez największych smakoszy kawy na świecie. Pellini oznacza więc ekskluzywność, troskę o szczegóły oraz wysoką jakość.
Podczas procesu wypalania każda z odmian ziaren będąca w składzie finalnego produktu jest wypalana osobno tak, aby móc wydobyć z ziaren ich niepowtarzalny, indywidualny charakter. Dodatkowo należy wspomnieć o tym, że ziarna są wolno wypalane, a proces ich dojrzewania jest cały czas kontrolowany. Dzięki temu producent może gwarantować niepowtarzalny, jedyny w swoim rodzaju smak tej kawy.
Kawa posiada przyjemny, delikatny, ale bardzo bogaty aromat i jest bardzo wyważona. W Pellini Top możemy znaleźć takie aromaty jak woń miodu, lukrecji, czekolady oraz woń typowo kwiatowa. Kawa posiada przyjemną strukturę, ale co najważniejsze, posiada słodki, ale i jednocześnie ostry smak, który jest charakterystyczny dla kaw z wyższej półki. To połączenie delikatności z głębią kawy, która pochodzi z powolnego procesu wypalania ziaren i umiejętnego łączenia ich ze sobą w jedno. Dodatkowo kawa posiada wyczuwalną kwasowość, dzięki czemu wydaje się lekka i świeża.
To, co dodatkowo wyróżnia ten właśnie produkt to pochodzenie ziaren, z których on powstaje, a więc sprawdzone metody selekcji plantacji kawy, z których pozyskuje się ziarna. Kolejnym ważnym aspektem jest technika pozyskiwania produktu, a także wykorzystanie zaawansowanych technologii, które ułatwiają kontrolowanie procesu dojrzewania ziaren.