100% arabika / średni stopień palenia / średnia zawartość kofeiny
Zobacz produkt100% arabika / wysoki stopień palenia / niska zawartość kofeiny
Zobacz produkt100% arabika / wysoki stopień palenia / średnia zawartość kofeiny
Zobacz produkt100% arabika / wysoki stopień palenia / niska zawartość kofeiny
Zobacz produktAby zrobić dobrą kawę nie wystarczy tylko posiadać ziarna kawowca. Potrzebna jest również wiedza i doświadczenie. Ziarna kawy powinny rosnąć na plantacjach położonych w na dobrej wysokości i warunkach termalnych. Następnie przechowywane i przewożone, poddawane są wymagającemu procesowi palenia. Fachowcy z Illy potrafią w każdym z tych aspektów pochwalić się niemałą wiedzą, co owocuje wspaniałym smakiem kawy ziarnistej.
Illy to miejscowość położona we Włoszech. Nikt by tej miejscowości nie znał gdyby nie fakt, że mieści się w niej jedna z najstarszych i zarazem najlepszych palarni kawy na świecie z kawą ziarnistą pochodzącą od nazwy miejscowości. Technika palenia kawy Illy zwana średnią zapewnia tej kawie optymalne walory smakowe (kawa nie jest zbyt gorzka oraz zbyt kwaśna), a zawartość kofeiny jest na zrównoważonym poziomie. Ziarnistość kawy ma swoje znaczenie, ponieważ w stanie surowym zachowuje swoje właściwości nawet przez kilka lat. Kawa palona zaczyna tracić aromat i smak (wietrzeje), a mielenie kawy przyspiesza ten proces. Jeśli jesteśmy fanami średnio palonej kawy, kawa ziarnista Illy stanowi wybór idealnie dla nas.